În curs de procesare...


Cilindri usa in sistem master key - securitate suplimentara

Sistemul master key pentru cilindri reprezinta o solutie de securitate a usilor, a lacatelor, a yalelor sau a oricaror sisteme de siguranta mecanica care folosesc cilindrul si cheia ca intrument de inchidere.
Practic orice se incuie cu un cilindru sau butuc si o cheie poate in principiu sa fie adaptat unui sistem master key cu o cheie patentata a carei copiere nu se poate realiza intr-un atelier de copiat chei ci numai la producatorul care a fabricat acel sistem.
Se poate crede nejustificat ca un astfel de sistem este un moft sau o comoditate dar este gresita o astfel de interpretare. Atu-ul consistent pe care il confera sistemul este tocmai acela ca siguranta cilindrilor din usi este consistent ridicata.

Cum se intampla acest lucru?

Luam cazul cel mai simplu cand exista o cladire de 3 birouri si o singura usa principala. Proprietarul cladirii doreste sa asigure securitatea fiecarui chirias din cele trei birouri cat si rapiditatea interventiei in cazuri extreme (incendiu, cutremur, calamitate) in oricare din cele trei cu o singura cheie. Astfel ca cilindri usilor celor trei birouri vor avea fiecare o cheie diferita ce poate descuia biroul 1 sa spunem cat si usa principala, biroul 2 si usa principala cat si biroul 3 si usa principala. Proprietarul poate descuia usa principala si fiecare din cele trei birouri cu o singura cheie. Cheile biroului 1, 2 si 3 nu se potrivesc la usile celorlalte birouri si nici nu pot fi copiate in oras avand un profil patentat de producator.Avantaje:
- nu exista posibilitatea copierii cheii si atacul asupra cilindrilor/butucilor.
- se elimina teancul de chei (acest lucru este mai convingator in cazul mai multor birouri in aceeasi cladire sau a mai multor usi).
- se poate solicita din comanda extinderea sistemului master key si pentru anexe, yale, lacate sau chiar cheia de la apartament sau de acasa, din nou fara grija sau stresul ca cineva are acces.
- variantele de combinatii si de niveluri de siguranta sunt practic nelimitate (luam exemplul unui hotel sau bloc de locuinte de 10 etaje care poate avea o cheie separata pe etaj, separata pe camera/apartament si diferita la intrarea in imobil.

Dezavantaje:
- daca se pierde sau se fura o cheie din sistem, indiferent de nivelul de acces, trebuie shimbat cilindrul din usa cu altul pe o alta cheie (de regula se poate comanda de la inceput o rezerva sau mai multe pentru aceste cazuri).

Daca amintim faptul ca este posibila schimbarea intregului rand de chei dintr-un sistem master cu un alt rand complet nou iar cilindri sa ramana in usi, neschimbati, cred ca se poate intui macar la ce nivel tehnologic a ajuns astazi industria de securitate mecanica.

Descarca de aici Organigrama Master Key pentru a o completa. In baza ei iti vom face o oferta concreta in functie de numarul de usi, de chei si de dimensiunile cilindrilor de care ai nevoie.