În curs de procesare...


Securitate

Cilindri si butuci pentru usi in sistem Grand Master Key

Un sistem deosebit de securizat pentru usi la cladiri de birouri, hale de productie sau hoteluri este Grand Master Key. Acesta presupune ca fiecare usa din imobil are propria cheie si apoi traseul pentru accesul intr-o usa anume este predefinit.

Concret, daca dorim sa oferim acces unei persoane cu intretinerea termica a cladirii ii vom da o cheie care va deschide intrarea principala (poarta de exemplu), apoi intrarea in cladirea propriu-zisa, apoi accesul in holul de serviciu (daca acesta are o usa) si in ultima instanta accesul in camera tehnica a centralei termice. Aceasta persoana nu va putea patrunde cu acea cheie niciunde altundeva decat pe traseul indicat mai sus. Si tot asa putem defini trasee pentru fiecare angajat in parte intr-un numar fara sfarsit.

Atentie!

Nu conteaza daca usile sunt fie din fier forjat, lemn, aluminiu, PVC sau din sticla. Fiecare usa se deschide cu o cheie care actioneaza un cilindru (butuc sau yala) si acolo se realizeaza arta sistemului Grand Master Key: in tandemul cilindru-cheie.

De asemenea nu conteaza lungimea cilindrilor, daca sunt simetrici sau asimetrici (inegali) sau de diferite culori pe acele usi. Practic fiecare usa poate avea cilindru diferit ca lungime sau culoare sau sa fie cu buton (fluturas) sau fara buton si sistemul de acces pe traseul securizat se poate realiza fara probleme.

Trebuie avut in vedere ca sistemul Grand Master Key se poate realiza pe cheie cu profil standard (fiecare cheie din sistem se poate copia la un atelier de copiat chei) sau in sistem patentat (cu cheie avand profil unic - patentat).

Cilindru.ro

Butuci yale sau cilindri yale cu aceeasi cheie - securitate si confort
Butucii de usa cu aceeasi cheie, indiferent de numarul lor, constituie o solutie confortabila in cazurile de mentenanta in industria energetica, de comunicatii sau oriunde se doreste eliminarea teancului de chei numerotate, chei folosite de o singura persoana.

Atentie! acest sistem de cilindri yale cu aceeasi cheie nu este un sistem master. Gradul de securitate este dat de modelul de cilindru ales dar confortul primeaza.Si in acest caz, ca si la master key, se pot face ca pe aceeasi cheie sa functioneze oricate lacate, cilindri si yale deopotriva. Ba chiar si lacate de bicicleta si antifurturi moto. Practic orice are ca sistem de inchidere-deschidere mecanica un cilindru si o cheie.

Cilindrii cu aceeasi cheie reprezinta o solutie facila de lucru pentru orice inginer de mentenanta, se face economie de timp iar gradul de securitate poate fi la cel mai inalt nivel daca se opteaza pentru un cilindru performant.


Cilindru.ro

Cilindri usa in sistem master key - securitate suplimentara
Sistemul master key pentru cilindri reprezinta o solutie de securitate a usilor, a lacatelor, a yalelor sau a oricaror sisteme de siguranta mecanica care folosesc cilindrul si cheia ca intrument de inchidere.
Practic orice se incuie cu un cilindru sau butuc si o cheie poate in principiu sa fie adaptat unui sistem master key cu o cheie patentata a carei copiere nu se poate realiza intr-un atelier de copiat chei ci numai la producatorul care a fabricat acel sistem.
Se poate crede nejustificat ca un astfel de sistem este un moft sau o comoditate dar este gresita o astfel de interpretare. Atu-ul consistent pe care il confera sistemul este tocmai acela ca siguranta cilindrilor din usi este consistent ridicata.

Cum se intampla acest lucru?

Luam cazul cel mai simplu cand exista o cladire de 3 birouri si o singura usa principala. Proprietarul cladirii doreste sa asigure securitatea fiecarui chirias din cele trei birouri cat si rapiditatea interventiei in cazuri extreme (incendiu, cutremur, calamitate) in oricare din cele trei cu o singura cheie. Astfel ca cilindri usilor celor trei birouri vor avea fiecare o cheie diferita ce poate descuia biroul 1 sa spunem cat si usa principala, biroul 2 si usa principala cat si biroul 3 si usa principala. Proprietarul poate descuia usa principala si fiecare din cele trei birouri cu o singura cheie. Cheile biroului 1, 2 si 3 nu se potrivesc la usile celorlalte birouri si nici nu pot fi copiate in oras avand un profil patentat de producator.Avantaje:
- nu exista posibilitatea copierii cheii si atacul asupra cilindrilor/butucilor.
- se elimina teancul de chei (acest lucru este mai convingator in cazul mai multor birouri in aceeasi cladire sau a mai multor usi).
- se poate solicita din comanda extinderea sistemului master key si pentru anexe, yale, lacate sau chiar cheia de la apartament sau de acasa, din nou fara grija sau stresul ca cineva are acces.
- variantele de combinatii si de niveluri de siguranta sunt practic nelimitate (luam exemplul unui hotel sau bloc de locuinte de 10 etaje care poate avea o cheie separata pe etaj, separata pe camera/apartament si diferita la intrarea in imobil.

Dezavantaje:
- daca se pierde sau se fura o cheie din sistem, indiferent de nivelul de acces, trebuie shimbat cilindrul din usa cu altul pe o alta cheie (de regula se poate comanda de la inceput o rezerva sau mai multe pentru aceste cazuri).

Daca amintim faptul ca este posibila schimbarea intregului rand de chei dintr-un sistem master cu un alt rand complet nou iar cilindri sa ramana in usi, neschimbati, cred ca se poate intui macar la ce nivel tehnologic a ajuns astazi industria de securitate mecanica.

Descarca de aici Organigrama Master Key pentru a o completa. In baza ei iti vom face o oferta concreta in functie de numarul de usi, de chei si de dimensiunile cilindrilor de care ai nevoie.

Cilindru.ro

Butuci usa sau cilindri usa performanti - Securitate necesara
Securitatea unei usi sta in multe elemente de siguranta, nu doar in materialul din care este facuta usa (metal de exemplu). Intre aceste elemente cilindrul ocupa un loc special. Cu cat butucul este mai performant cu atat ai sanse mai mari sa scapi daca te viziteaza un hot.

De regula, cei mai intalniti infractori sunt cei ocazionali, cei care dau spargeri dupa cateva semnalmente ale imobilului: tipul usii de la intrare in apartamentul de bloc, daca este o usa care arata vulnerabil sau hotul a mai spart ceva similar, usurinta cu care se poate ajunge prin curte direct la usa de intrare in cazul caselor. Statistica politiei criminale spune ca in peste 95% din cazuri hotii nu au instrumente speciale, decat o ranga, patent sau surubelnita, si succesul lor consta in vulnerabilitatea usilor de serie de la intrarile in locuinte mai mult decat in manevre delicate de patrundere in interior. Practic aliatul infractorului este neglijenta proprietarului.

Ei bine, in astfel de cazuri, un cilindru profesional la usa poate fi protectia bunurilor tale in fata hotilor. Cu cat gradul de securitate al unei usi este mai ridicat cu atat hotul isi va da seama mai repede ca nu merita sa insiste si sa fie surprins de un trecator, vecin sau chiar de proprietar. Cazurile notorii mediatizate de presa ale spargatorilor cu sute de infractiuni la activ nu au nimic special cu sculele folosite de acestia ci mai degraba cu lipsa acuta de siguranta ale usilor cumparate din comert la cele mai mici preturi si cu sisteme standard de inchidere care nu confera de fapt siguranta dorita.

Un cilindru de usa performant are mai multe masuri de siguranta inca din fabricatie si este creat sa reziste tocmai la hotii de duzina sau de ocazie. Dintre acestea amintim: cheia cu amprenta care poate fi copiata numai de producator in baza cardului prezentat de catre proprietar, bara antigaurire inserata in cilindru, miez antirupere de la mijloc al butucului de usa, cilindri pentru yale aplicate cu rozeta de protectie pe exterior antidrilling.

Va recomandam sa judecati dumneavoastra securitatea usii de la intrare cat si a celor secundare sau de terasa sau a ferestrelor (inclusiv cele de mansarda) si sa navigati pe site-ul nostru pentru a gasi solutia potrivita antifractie.

Trebuie sa mai stiti ca daca veti cauta securitate medie sau ridicata la bani putini acest lucru este utopic, producatorii de sisteme de siguranta nu au reusit inca sa descopere modalitatea de a realiza ceva bun din bani putini. Wink Ieftin nu rezista, gratis nu exista!

Iar, cand vorbim de securitatea familiei sau a bunurilor noastre, putem investi practic intr-o asigurare de acest fel.

Cilindru.ro