În curs de procesare...


Cilindri si butuci pentru usi in sistem Grand Master Key

Un sistem deosebit de securizat pentru usi la cladiri de birouri, hale de productie sau hoteluri este Grand Master Key. Acesta presupune ca fiecare usa din imobil are propria cheie si apoi traseul pentru accesul intr-o usa anume este predefinit.

Concret, daca dorim sa oferim acces unei persoane cu intretinerea termica a cladirii ii vom da o cheie care va deschide intrarea principala (poarta de exemplu), apoi intrarea in cladirea propriu-zisa, apoi accesul in holul de serviciu (daca acesta are o usa) si in ultima instanta accesul in camera tehnica a centralei termice. Aceasta persoana nu va putea patrunde cu acea cheie niciunde altundeva decat pe traseul indicat mai sus. Si tot asa putem defini trasee pentru fiecare angajat in parte intr-un numar fara sfarsit.

Atentie!

Nu conteaza daca usile sunt fie din fier forjat, lemn, aluminiu, PVC sau din sticla. Fiecare usa se deschide cu o cheie care actioneaza un cilindru (butuc sau yala) si acolo se realizeaza arta sistemului Grand Master Key: in tandemul cilindru-cheie.

De asemenea nu conteaza lungimea cilindrilor, daca sunt simetrici sau asimetrici (inegali) sau de diferite culori pe acele usi. Practic fiecare usa poate avea cilindru diferit ca lungime sau culoare sau sa fie cu buton (fluturas) sau fara buton si sistemul de acces pe traseul securizat se poate realiza fara probleme.

Trebuie avut in vedere ca sistemul Grand Master Key se poate realiza pe cheie cu profil standard (fiecare cheie din sistem se poate copia la un atelier de copiat chei) sau in sistem patentat (cu cheie avand profil unic - patentat).

Cilindru.ro