Un butuc de calitate face orice uşă sigură

0

butuci pentru usa de calitate

Butuci pentru usa ieftini

 Atunci când vine vorba de accesoriile pe care noi le purtăm, acordăm foarte multă atenţie detaliilor. Atunci când cumpărăm o uşă lucrurile nu stau chiar aşa, deşi nu ar fi rău să procedăm la fel. Sigur, ne imaginăm că dacă achiziţionăm o uşă de calitate, problema securităţii e rezolvată. Din păcate, de cele mai multe ori sistemele de siguranţă lasă de dorit pentru ca vânzatorii de uşi le echipează standard cu butuci de slabă calitate pentru ca preţul uşii să fie mai mic şi mai atractiv. Tot comerciantii de uşi au o vorbă: „eu vând uşa, clientul e liber să şi-o echipeze cu ce sistem de siguranţă doreşte”, acest lucru fiind valabil atât la uşile metalice cât şi la cele termopan. De aceea e mai bine să înlocuim produsele existente cu unele pe care sigur ne putem baza. Putem începe cu butucii. Acest mic detaliu din sistemul de închidere a unei uşi, garantează că bunurile din locuinţa ta, dar şi tu, vei fi în siguranţă.

Aşa cum se întâmplă cu multe alte accesorii, butucii de uşi diferă în funcţie de tip, mărime şi formă.

Aşadar identificăm butucii astfel: semibutucibutuci şi butuci cu buton. Semibutucii sunt butuci cu profil euro care oferă accesul cu cheia numai dintr-o sigură parte. Pe altă parte, butucii cu profil euro oferă accesul cu cheie din ambele părţi ale uşii. Butucii standard pot fi echipaţi cu buton care oferă accesul din interior, în timp ce accesul pe exterior se face cu cheie.

Butucii de yale pentru uşi diferă şi în funcţie de tipul de sisteme de încuietori astfel: sistem cu cheie individuală în care fiecare butuc este deschis cu o cheie unică; sistem bazat pe aceeaşi cheie care permite ca un număr de butuci să poată fi deschişi cu aceeaşi cheie, lucru ideal pentru domicilii sau aplicaţii comerciale, precum uşa din faţă şi cea din spate sau un sistem masterkey ce presupune o cheie master, iar fiecare butuc are propria lui cheie, dar toţi pot fi deschişi cu cheia master, lucru util în clădirile comerciale. Sistemul grand master-key presupune o extensie a cheii master în care fiecare butuc are o singură cheie, dar sunt grupaţi în mai multe grupuri, iar fiecărui grup revenindu-i o cheie master, iar întregul sistem este operat de o cheie grand master. Mai există şi sistemul comun care este folosite în majoritatea apartamentelor, hotelurilor sau birourilor. În acest caz, fiecare apartament are propria cheie cu care nu se poate deschide alt apartament, dar poate deschide intrări principale şi comune.

Un mare avantaj al butucilor sau a încuietorilor pe bază de butuci este faptul că este extrem de uşor de schimbat, fără a fi necesară înlocuirea întregii încuietori sau yale şi fără a face pagube. În general scoaterea unui butuc presupune doar destrângerea unui şurub şi scoaterea acestuia din uşă.

Un alt avantaj este faptul că atunci când cumperi un butuc ai posibilitatea să îţi alegi singur butucii de la producători de încredere de diferite forme şi mărimi şi să alegi modul de folosire a cheii care ţi se potriveşte, adică poţi alege unul din sistemele descrise mai sus.

Butucii de calitate au de obicei corpul din alamă masivă şi au lungime reglabilă, potrivită pentru cele mai multe modele din comerţ. Cheile trebuie să fie şi ele de calitate, precum sunt cele din alamă nichelată. În plus, pentru doritori există chiar şi butuci de uşă blindaţi. Şi aceştia au corpul din alamă masivă. Cu lungime reglabilă, dar au o verigă de protecţie din oţel cimentat, călit, arămit şi nichelat, dar şi plăcuţă de protecţie antispargere şi antiburgie tot din oţel cimentat, călit, arămit şi nichelat.

Aceste produse şi multe altele din această categorie le puteţi găsi pe cilindru.ro

Roxana Moraru

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.9/5 (25 votes cast)
Un butuc de calitate face orice uşă sigură, 4.9 out of 5 based on 25 ratings
Share.

Autor