Butuc de uşă cu buton şi cheie reversibilă de la Idella

0

Atunci când alegem un cilindru de uşă trebuie să facem la fel de multă muncă de cercetare precum facem atunci când cumpărăm o uşă, de exemplu. De ce? Pentru că trebuie să fim atenţi la o mulţime de lucruri pentru ca mai apoi să fim siguri că am ales cilindrul ce se potriveşte ca o mănuşă nevoilor noastre. Trebuie să ştim ce fel de uşă avem sau dorim să achiziţionăm, trebuie să ştim dacă cilindrul va fi pentru uşă de interior sau pentru uşă  de exterior, ce fel de broască este la uşă, dacă vom avea mâner sau buton şi aşa mai departe. După ce am stabilit toate acestea trebuie să decidem ce beneficii vrem să ne aducă cilindrul. Unul cu foarte multe beneficii

butuc cu cheie reversibila, la pret redus

Butuci de usa la preturi mici

 

Acesta este avantajos din următoarele motive: butonul oferă confort sporit la închidere şi deschidere din interior. Pe lângă asta, dispare problema deschiderii cu dificultate datorită faptului că cineva a uitat cheie introdusă pe interior în uşă.

Pe de altă parte, Cheile de tip amprentă sau reversibile au început să fie folosite de câţiva ani din momentul în care au intrat pe piaţa producătorii din vest comercializând cilindri de calitate medie şi superioară. Aceste chei sunt mai uşor de folosit datorită faptului că se pot introduce în cilindrul mecanic fără ca utilizatorii să verifice care este partea de sus şi partea de jos a cheii, lucru foarte util în condiţii de întuneric, aşa cum este în cazul cheilor frezate.

Cheia amprentată, sau mai bine spus reversibilă, se foloseşte la butucii construiţi în aşa fel încât cheia să fie introdusă orizontal. În plus aceste chei au marele avantaj al combinaţiilor posibile de frezare/găurire, ajungându-se la milioane de combinaţii posibile, astfel încât este eliminat riscul ca o cheie să deschidă mai mulţi cilindri din întâmplare. Aceşti cilindri au: până la 19 elemente de blocare pe o parte a butucului, cea fără buton, cel puţin câte un pin din oţel înalt aliat în carcasă şi miez, protecţie împotriva metodei prin percuţie, chei din aliaj cupru-nichel-zinc şi canal de ghidare prin miez pentru repartizarea uniformă a forţei la acţionarea cheii.

Acest butuc de la Idella este fabricat în Germania având un standard calitativ ridicat.

În ceea ce priveşte securitatea, amprentele de pe cheie o fac mai sigură în caz de efracţie. În plus, funcţiile antigăurire şi antismulgere a butucului sunt un atu în  multe cazuri de încercări de spargeri prin găurirea butucului de uşă din exterior cu bormaşina, încercări practicate de infractori, după cum arată datelor poliţiei criminalistice. Aceşti cilindri de uşă se bucură şi de funcţia antirupere care se refera la imposibilitatea de a fi prins butucul  pe exteriorul uşii cu o ţeavă sau cu un mecanism care, prin apăsare  asupra lui în sistem pârghie, poate rupe cilindrul de la mijloc, iar uşa devine astfel vulnerabila pentru hoţi. Pe scurt, securitatea uşii stă în butucul ei în felul în care se poate  deschide acesta şi timpul petrecut de infractor în fata uşii.

Astfel,  cu cât avem mai multe elemente de siguranţa incorporată în cilindru, cu atât mai siguri suntem că avem casa bine păzită.
Mai multe informaţii despre butucul de uşă cu buton şi cheie reversibilă de la Idella sunt pe cilindru.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.9/5 (25 votes cast)
Butuc de uşă cu buton şi cheie reversibilă de la Idella, 4.9 out of 5 based on 25 ratings
Share.

Autor