Butuci de uşă cu buton cu chei frezate Idella – încredere și rezistență

0

Atunci când cumpărăm o uşă ce va fi folosită de mai multe persoane, sau de alte persoane în afară de noi trebuie să ne gândim la nevoile acestora, trebuie să alegem un model de securizare a uşii care să reziste în timp şi trebuie să ne gândim la soluţii cât mai la îndemână pentru tot felul de probleme precum pierderea în mod repetat a cheilor. Astfel de situaţii pot apărea în căminele studenţeşti, în asociaţiile de proprietari sau în complexe sportive. Toate acestea sunt locuri unde nu doar că o singură uşă poate fi folosită de mai multe persoane, dar acele persoane pot să se schimbe periodic, mai ales în căminele studenţeşti. De asemenea, când este vorba de un număr mare de persoane este greu de urmărit cine a pierdut o cheie şi înlocuitul cheilor ar costa enorm de mult dacă cilindrul ar fi prevăzut cu chei ce nu se pot copia şi pot fi achiziţionate numai de la producător. De aceea, cei care administrează astfel de locuri trebuie să facă muncă de documentare înainte de a achiziţiona chiar şi cele mai mărunte lucruri, precum butucii de uşă.

Cei mai potriviţi în situaţiile descrise sunt cilindri de uşă cu buton şi cu chei frezate. Un prim avantaj al acestui tip de butuci este faptul că acest cilindru de uşă rezistă la o mare durată de exploatare, necesită întreţinere minimală şi este foarte robust.

Butuc rezistent, ieftin, eficient

Butuc de ușă cu buton și cheie frezată Idella

De asemenea, o dovadă ce garantează calitatea acestor butuci este faptul că sunt fabricaţi în Germania şi sunt folosiţi în întreaga Europă, fiind unul dintre cele mai bine vândute sisteme de siguranţă pentru uşi, de pe piaţă.

Butucii de uşă cu buton sunt conform normei de siguranţă DIN 18252/EN 1303. Fiecare perete al acestui butuc este prevăzut cu cel puţin 5 sau 6 pini cilindrici. Cel puţin unul dintre pini este din oţel înalt aliat în carcasa şi miez (în plus faţă de protecţia anti-găurire). Fiecare butuc de uşă are 3 chei standard.

O normă în plus de siguranţă este şi faptul că butucii beneficiază de protecţie împotriva metodei prin percuţie. De asemenea, aceştia oferă utilizatorilor posibilitatea de a monta funcţii suplimentare anti-găurire şi anti-smulgere care sunt în conformitate cu normele VdS clasa A şi B. Aceste sisteme au menirea de a mări rezistenta cilindrului împotriva tentativelor de găurire, de smulgere şi de rupere a lui. Se montează doar pe partea cilindrului ce se află la exterior.

Cheile acestor butuci sunt frezate, cu zimţi, iar canalul de ghidare prin miez permite repartizarea uniformă a forţei la acţionarea cheii. Butonul cu care este prevăzut acest set de cilindri este extrem de uşor de folosit, dar şi plăcut la atingere.

Cilindri sunt disponibili în sistemul central de închidere, în sistem master key sau grand master-key.

Informaţii mai detaliate despre Butucii de uşă cu buton sunt pe cilindru.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.9/5 (26 votes cast)
Butuci de uşă cu buton cu chei frezate Idella – încredere și rezistență, 4.9 out of 5 based on 26 ratings
Share.

Autor